СИП по Философия

СИП по Философия

Мнениеот г-н Славов » Пет Сеп 12, 2008 7:12 pm

Тази учебна година ще има СИП по Философия. Първият срок ще е в понеделник, в обратната смяна. Всички любопитковци, желаещи да се занимават с такава материя са свободни да участват. Мястото и часа ще се доучточнят в движение. Ще има няколко модулни компонента в зависимост от програмата, но за момента със сигурност мога да заявя, че ще има теоретична и практична част:
-диалектика (като основа на спекулативното мислене) и нейната профанно-популярна форма (умението да водим дебат, т.е., създаване на работещ отбор по дебати);
-философия на религията (с акцент на феноменологията на религиите (по М. Елиаде) и психология на религията (по З. Фройд и К.Г. Юнг);
-философска антропология (с акценти върху Фрейзър);
-екзистенциализъм;
-философия на културата (от Платон: ролята на поезията, до Кенет Кларк);
-работа по интернет проект;
Всички от 9-12 клас могат да посещават занятията. Не е задължително да изучавате философските дисциплини при мен, за да сте част от СИП-а, стига просто да сте ученици на ПМГ, и да сте поне 9-и клас (предполагам, че сред осмокласниците може да има желаещи, но ще им дойде нанагорнище заради интензитета на учебната им програма докато са в подготвителен клас; въпреки всичко и те са добре дошли :D )
За момента друго не се сещам. За въпроси пише на ЛС или директно тук.
П. Славов, преподавател по философски дисциплини
Жената каза:
- Аз сьм алфата на творението.
И роди пьрвият човек.

Мъжът каза:
- Аз съм алфата на творението.
И уби първият човек.

Любовта каза:
- Аз сьм алфата на творението.
И сля раждането сьс смъртта.
Археологията търси факти... а не истината. Ако това, което търсите, е истината, часовете по философия са в другия край на коридора
г-н Славов
Учител
Учител

Назад към Етика и философия