• A-
  • A
  • A+

Изключително силно представяне на възпитаниците на ПМГ "Акад. С. Корольов"

     Изключително силно представяне на възпитаниците на ПМГ "Акад. С. Корольов" на IX турнир на Международното състезание "Математика без граници"!

     На 2 и 3 юли в гр. Несебър се проведе финала на международното състезание "Математика без граници". От квотата на ПМГ участие взеха 12 състезатели, които спечелиха общо 13 медала (7 златни, 4 сребърни и 2 бронзови) и 1 купа - "Звезда на турнира".

     Безапелационно - златен медал и купа "Звезда на турнира" спечели петокласникът Владимир Шопов - за поредна година той е златен медалист от всички кръгове на състезанието и от миналогодишния финал.

     Шестокласникът Георги Димитров също завоюва златен медал от индивидуалното състезание.

     Със сребърни медали са:

  • Йоанна Стаматова - 5 клас;
  • Кристина Кържина - 7 клас;
  • Борис Якимов - 8 клас - сребърен на индивидуалното и бронзов на отборното състезание.

     Бронзово отличие получи и Елица Михалкова - 7 клас.

     Отборът на най-малките ни състезатели - IV клас в състав: Алиса Илиева, Боян Михайлов и Стоян Смилков се пребори за първото място и спечели златни медали от щафетата. 

     Изключителен финал направиха и в индивидулната надпревара:

  • Алиса Илиева - златен медал;
  • Боян Михайлов - златен медал;
  • Стоян Смилков - сребърен медал на крачка от златния.

     Всички тези изключителни състезатели са носители на призови отличия през последните 4 години.

     Четвъртокласниците от този невероятен отбор ще бъдат в 5 клас в ПМГ "Акад. С. Корольов" .

     Гордеем се с Вас, мили деца!

     Пожелаваме на всички весело лято!

 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Шахмат

Шахмат

Ръководител: Иван Димитров

     Клубът по интереси „ПМГ шахмат" е единствен по рода си в системата на образованието в Благоевградска област. Извършва дейност за трета поредна година в ПМГ „Акад. С. П. Корольов" (Бл). Заниманията се провеждат от лицензиран треньор ...

Read more...

Smart and beautiful

Smart and beautiful

Ръководител Таня Беличка

     Клубът по интереси Smart and Beautiful цели да задълбочи нивото на езикова грамотност и компетентност, която е необходим фактор за успешно реализиране на учениците на различни видове изпити.
     На учениците от клуба ...

Read more...

Физика

Физика

Ръководител: Радослав Митков

     В тези часове говорим за различни източници на зелена енергия. Разглеждаме устройството и принципа на действие на водородна клетка. Сглобяваме автомобил с такава клетка като основната ни задача е да го оптимизираме възможно ...

Read more...

Занимателна химия

Занимателна химия

Ръководител: Александра Шекерлийска

     В групата "Занимателна химия" участват ученици от 11е клас с профил биология и химия. Целта на работата по проекта е да се решават логически и експериментални задачи по ХООС, за да се затвърдят теоретичните знания на ...

Read more...

Химията в задачи

Химията в задачи

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград