• A-
  • A
  • A+

Новата 2022/2023 учебна година е юбилейна за гимназията

     Природо-математическата гимназия посрещна началото на учебната 2022-2023 г. с много слънчево, изпълнено с радостни емоции настроение.
     Тържественото откриване на новата учебна година започна традиционно в двора на гимназията, където се бяха събрали настоящи и бивши учители, родители и гости, дошли да споделят още едно ново начало.
     След посрещането на знамето и химните на Република България и Обединена Европа последва традиционният водосвет, при който отец Петър благослови всички присъстващи за здраве и много успехи.
     Да споделят празничния ден присъстваха:
   г- н Илко Стоянов – Кмет на Община Благоевград
   г- н Ивайло Златанов – Началник на РУО – Благоевград
   г- н Кирил Ваклинов – заместник – председател на ОбС- Благоевград, председатели и зам. председатели на комисии при ОбС-Благоевград;
   г- жа Янка Пецева – председател на Обществен съвет
   г-н Павел Димов – председател на Училищното настоятелство
     Директорът на ПМГ „Акад. Сергей Корольов" – г-н Николай Каращранов в словото си акцентира, че 2022/ 2023 учебна година е юбилейна – 50 години от основаването на гимназията.
     Учениците и учителите от ПМГ „Акад. Сергей Корольов" започват новата учебна година заредени с нови сили и ентусиазъм, с увереност и твърда решимост да останат верни на установената в училището традиция – НАВСЯКЪДЕ И ВИНАГИ СРЕД ПЪРВИТЕ!

pmg-15-09-2022- 1

pmg-15-09-2022- 11

pmg-15-09-2022- 29

pmg-15-09-2022- 30

pmg-15-09-2022- 36

pmg-15-09-2022- 37

pmg-15-09-2022- 38

pmg-15-09-2022- 40

Повече снимки може да видите ТУК

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Физика

Физика

Ръководител: Радослав Митков

     В тези часове говорим за различни източници на зелена енергия. Разглеждаме устройството и принципа на действие на водородна клетка. Сглобяваме автомобил с такава клетка като основната ни задача е да го оптимизираме възможно ...

Read more...

В света на биологията

В света на биологията

Ръководител: Бойка Катранджиева

     Светът на биологията е необятен, интересен и все още непознат за учениците. Интересът започва от новите знания в училище, в клуба и от беседите с учителя. Макар и с малки крачки учениците от клуб „В света на биологията" ...

Read more...

Клуб „Дебати“

Клуб „Дебати“

Ръководител: Павлин Славов

     Идеята за клуб по дебатиране е стара. Тя започва да се осъществява в 2021-2022 учебна година. В самото начало желаещите са над 20 души, като числото е плаващо. В края на краищата, постоянните членове на клуба са 12. Поставени са ...

Read more...

"Математика 7"

Ръководител: Тодорка Мелниклийска

     Групата се състой от ученици от 7.клас на ПМГ" Акад. С. Корольов"- Благоевград.
     Основната цел на заниманията са поддържане и разширяване на интереса към математиката. Усъвършенстване на знанията и уменията ...

Read more...

Smart and beautiful

Smart and beautiful

Ръководител Таня Беличка

     Клубът по интереси Smart and Beautiful цели да задълбочи нивото на езикова грамотност и компетентност, която е необходим фактор за успешно реализиране на учениците на различни видове изпити.
     На учениците от клуба ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград