• A-
  • A
  • A+

Ученици защитиха достойно името на гимназията

     За поредна година дванадесетокласник от ПМГ Благоевград печели еднолично първо място в турнир по програмиране, който е организиран от ТУ - Варна. Състезанието се проведе на 26-27.11 2022г. и в него взеха участие 298 ученици от 8. до 12. клас от цялата страна, като 20 от тях са наши възпитаници.
     С гордост можем да се похвалим със постигнатия резултат на Димо Терзиев от 12. б клас – 100 точки от 100 възможни, което го класира на първо място в състезанието. Той е единственият състезател решил 10 от 10 зададени задачи. Като победител Димо ще бъде отличен с грамота и материална награда.
     Девета позиция с близки времена и с 60 точки си поделят още трима негови съученици – Димитър Василев, Леонид Варсаминов и Симеон Киров.
     Всички ученици, взели участие в състезанието, защитиха достойно името на гимназията. Те ще бъдат наградени със сертификати за своето представяне.
     Поздравления, момичета и момчета! Достойно представихте нашето училище!
     Пожелаваме ви още много успехи и спечелени състезания в живота!

     Връзка към сайта на ТУ Варна:- https://www1.tu-varna.bg/tu-varna/index.php/novini/2176-tu-varna-provede-natzionalno-onlain-sastezanie-po-programirane-za-uchenitzi-klasirane-na-uchastnitzite

dimoterziev

Обучение по катедри


  • Техническо обединение

  • Обществени науки и ...

  • Чужди езици

  • Информатика и ИТ

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Мултимедиен свят“

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Клуб

Клуб "Математика +"

Ръководител: Керанка Иванова

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Клуб

Клуб "Роботика"

Ръководител: Константина Бучинска

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.