• A-
  • A
  • A+

Колко НЕ скучно нещо е науката

     Учениците от 9е и 10е класове посетиха Химическият факултет на Софийския университет и станаха свидетели и участници на едно страхотно 3 - часово научно шоу – Вечер на химията.
     Учениците видяха, чуха и усетиха колко зрелищна може да бъде науката и колко пленяваща е химията.
     Организатори на този научен празник бяха „Корпус за бързо гърмене" – екип от студенти по химия и фармация към СУ и техният преподавател доц. Лъчезар Христов. Идеята на този празник е да се покаже колко НЕ скучно нещо е науката. Доста често шумно и винаги зрелищно.
     Всеки път преди или след даден експеримент на публиката се обясняваше точно какво са видели и защо се е получило така.
     За грандиозния финал публиката излезе на открито в двора на факултутета, за да може „Корпус за бързо гърмене" да гърми на воля без да напука тавана на сградата.
     Страхотни демонстратори, страхотни опити, изпълнени с вдъхновение и невероятно умение! За химията казват, че е най-мразеният предмет в училище, но на вечерта на химията публиката се увери, че тя е красива, интересна, изненадваща и много важна за живота ни!
     Огромни благодарности на демонстраторите!

img 20221202 183718

img 20221202 185501

img 20221202 185004

img 20221202 194442

img 20221202 192545

img-cb74cfeb571693ed043deb6b2d0c81cb-v

img 20221202 185236

Обучение по катедри


  • Информатика и ИТ

  • Обществени науки и ...

  • Техническо обединение

  • Чужди езици

Занимания по интереси

Клуб „Дебати“

Клуб „Дебати“

Ръководител: Павлин Славов

     Идеята за клуб по дебатиране е стара. Тя започва да се осъществява в 2021-2022 учебна година. В самото начало желаещите са над 20 души, като числото е плаващо. В края на краищата, постоянните членове на клуба са 12. Поставени са ...

Read more...

Светът на биологията

Светът на биологията

Ръководител: Елена Малиновска

     В група „Светът на биологията" дискутирахме теми, обогатяващи знанията на учениците по биология в направления ботаника, зоология, анатомия, биохимия и генетика с помощта на презентации, обучителни приложения, образователни филми ...

Read more...

Mit Erfolg zum Zertifikat B1

Mit Erfolg zum Zertifikat B1

Ръководител: Мирослава Методиева

     Обучението в клуб по интереси „Мit Erfolg zum Zertifikat B1" цели успешното полагане на изпита в Goethe-Institut за Goethe-Zertifikat B1. Това е изпит по немски език, който удостоверява самостоятелното използване на немския ...

Read more...

Обучение по плуване

Обучение по плуване

Ръководител: Екатерина Георгиева

     В групата „Обучение по плуване" се създават възможности и условия за приобщаване на децата за организиране практикуване на плуването с цел подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност, осмисляне на свободното им ...

Read more...

Занимателна биология

Занимателна биология

Ръководител: Бойка Катранджиева-Кирилова

     В заниманията по интереси по биология фокусът е върху разширяване познанията на учениците относно особеностите в устройството и функциите на човешкия организъм като се развиват ключовите компетентности и се повишава ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград