• A-
  • A
  • A+

Купи и медали в общинския етап от ученическите игри по шахмат в Благоевград

     Отборите на ПМГ "Акад. С. П. Корольов" спазиха традицията и отново се отчетоха с купи и медали в общинския етап от ученическите игри по шахмат в Благоевград. Тимът до 10-и клас, с капитан Адриан Митушев, допусна само едно реми от 20 партии и заслужи златните отличия с огромна преднина. Лидерът на отбора до 12-и клас – Димо Терзиев, също заведе съекипниците си на върха в крайното подреждане, макар и след повече перипетии. Освен честта да вдигне купата, той получи и статуетка за феърплей. При най-малките (5-7-ми клас) природоматематиците, чийто капитан бе Владимир Шопов, отстъпиха с една позиция от миналата година и завършиха със сребърни медали. Към областния кръг продължава отборът на десетокласниците, а шансовете им да пробият до зоналната фаза и държавните финали са отлични. Благодарности за домакина на турнира – „Шах клуб Виктори Благоевград", както и на главния съдия и клубен председател Марин Атанасов, който в два поредни дни бдеше за коректното определяне на призьорите.

img-994059a20288b387186893066cb12187-v

     Снимки: 1. Й. Симонски е вдигнал купата за I място (8-10-и клас) пред усмивките на съотборниците си Мартин Алексов, Адриан Митушев, Венета Гергова и Марио Симеонов (отляво надясно), вдясно е съдията Марин Атанасов.

20230302 095627

     Победителите при най-големите Владимир Бойчев, Димо Терзиев, Алекс Костев и Ивана Королеова (отлява надясно).

screenshot 20230302-095044 viber

     Минути след награждаването в тренировъчния клуб на „Виктори".

Обучение по катедри


Занимания по интереси

В света на биологията

В света на биологията

Ръководител: Бойка Катранджиева

     Светът на биологията е необятен, интересен и все още непознат за учениците. Интересът започва от новите знания в училище, в клуба и от беседите с учителя. Макар и с малки крачки учениците от клуб „В света на биологията" ...

Read more...

Mit Erfolg zum TestDaf

Mit Erfolg zum TestDaf

Ръководител: Мирослава Методиева

     Обучението в клуб „Мit Erfolg zum TestDaf" в ПМГ цели подготовка на ученици, които изучават немски език като първи чужд език и са достатъчно мотивирани за допълнителни занимания по езика. В рамките на 60 учебни часа, ...

Read more...

Химията в задачи

Химията в задачи

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Занимателна химия

Занимателна химия

Ръководител: Александра Шекерлийска

     В групата "Занимателна химия" участват ученици от 11е клас с профил биология и химия. Целта на работата по проекта е да се решават логически и експериментални задачи по ХООС, за да се затвърдят теоретичните знания на ...

Read more...

Клуб „Дебати“

Клуб „Дебати“

Ръководител: Павлин Славов

     Идеята за клуб по дебатиране е стара. Тя започва да се осъществява в 2021-2022 учебна година. В самото начало желаещите са над 20 души, като числото е плаващо. В края на краищата, постоянните членове на клуба са 12. Поставени са ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград