• A-
  • A
  • A+

Традиционно участие на гимназията

     На 11.05.2023г. и 12.05.2023г. във фоайето на Младежки дом с гостоприемството на ЦЛТРДБ за поредна година се проведе „Панорама на училищата".
     Образователният форум, организиран от Община Благоевград и от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград бе открит от Симона Митова, директор "Образование", директорът на ЦЛТРДБ Богдана Костадинова и директорът на ДБТ Петя Гюрова.
ПМГ "Акад. С. Корольов" отново взе участие в събитието и заедно с други училища представиха своето училище и неговите многобройни успехи.
     Инициативата има за цел да предостави подробна информация за приема за учебната 2023/2024 г. за всяко едно учебно заведение.
     На панорамата бяха представени презентации, информационни материали изделия от практическото обучение, макети, модели, демонстрации,песни и танци.
     Родители и ученици имаха възможност да се срещнат и да разговарят на място с ученици и учители от ПМГ. Представители на нашата гимназия подробно им отговаряха на зададените въпроси и ги запознаха с условията за приема, постиженията и успехите на техните възпитаници.
     Скъпи бъдещи петокласници и осмокласници, присъединете се към голямото семейство на ПМГ! Тук вие ще се изпълните с ентусиазъм, жажда за нови знания и ще бъдете мотивирани да вървите все напред за покоряване на най-високи върхове и ще следвате прекрасния мегейски девиз "Навсякъде заедно и винаги сред първите"!

panorama1

panorama4

panorama8

panorama9

panorama5

panorama2

     Учениците от други училище играят настолна игра разработена от Теодора Пенкова 11в клас.

panorama3

Обучение по катедри


  • Информатика и ИТ

  • Обществени науки и ...

  • Чужди езици

  • Техническо обединение

Занимания по интереси

Mit Erfolg zum Zertifikat B1

Mit Erfolg zum Zertifikat B1

Ръководител: Мирослава Методиева

     Обучението в клуб по интереси „Мit Erfolg zum Zertifikat B1" цели успешното полагане на изпита в Goethe-Institut за Goethe-Zertifikat B1. Това е изпит по немски език, който удостоверява самостоятелното използване на немския ...

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

     В групата по математическа лингвистика учениците ще се запознаят със задачи свързани с езика и предаването на информация: звуковете на езика; произхода и значенията, образуването и измененията на думите, строежа на изречението; ...

Read more...

Шахмат

Шахмат

Ръководител: Иван Димитров

     Клубът по интереси „ПМГ шахмат" е единствен по рода си в системата на образованието в Благоевградска област. Извършва дейност за трета поредна година в ПМГ „Акад. С. П. Корольов" (Бл). Заниманията се провеждат от лицензиран треньор ...

Read more...

Занимателна биология

Занимателна биология

Ръководител: Бойка Катранджиева-Кирилова

     В заниманията по интереси по биология фокусът е върху разширяване познанията на учениците относно особеностите в устройството и функциите на човешкия организъм като се развиват ключовите компетентности и се повишава ...

Read more...

Химията в задачи

Химията в задачи

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград