• A-
  • A
  • A+

     Днес в 09.00 часа тържествено бе открита новата 2023/2024 учебна година. За пореден път училищният двор се изпълни с нетърпеливи и развълнувани ученици и родители. Сред официалните гости бяха: г-жа Мария Петрова – зам. – кмет на Община Благоевград, г-жа Владимира Караджова – гл. експерт ОСО в РУО – Благоевград, г-н Радослав Тасков – председател на Общински съвет – Благоевград, г-н Павел Димов – председател на училищното настоятелство към ПМГ „Акад. С. Корольов", д-р Татяна Ядкова – директор на гимназията в периода 1998 – 2016 г., г-жа Жанет Керанова и др.
     Директорът на гимназията г-н Николай Каращранов поздрави учениците и им пожела "здраве, духовни сили и упоритост". Изрази вяра в потенциала на своите възпитаници да си поставят високи цели, които да преследват упорито. Благодари и на родителите за доверието и избора им на училище.
     Здрава, спорна и успешна нова учебна 2023/2024 година!

15-septemvri-2023 3

15-septemvri-2023 25

15-septemvri-2023 24

15-septemvri-2023 37

Повече снимки може да видите - ТУК

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Клуб „Литературна мисъл“

Клуб „Литературна мисъл“

Ръководител: Камелия Александрова

     Основната дейност на клуба е да формира у учениците знания и умения по български език и литература.
     Участниците ще се запознаят по-подробно със спецификата на различни видове текстове; задълбоченото ...

Read more...

Творческо писане

Творческо писане

Ръководител: Росилора Терзиева

     Учениците от Природо-математическа гимназия „Акад. С. Корольов" имат разностранни интереси и с желание се изявяват в различни сфери на знанието. Много от тях с удоволствие четат и коментират както текстовете, свързани с ...

Read more...

Обучение по плуване

Обучение по плуване

Ръководител: Екатерина Георгиева

     В групата „Обучение по плуване" се създават възможности и условия за приобщаване на децата за организиране практикуване на плуването с цел подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност, осмисляне на свободното им ...

Read more...

В света на биологията

В света на биологията

Ръководител: Бойка Катранджиева

     Светът на биологията е необятен, интересен и все още непознат за учениците. Интересът започва от новите знания в училище, в клуба и от беседите с учителя. Макар и с малки крачки учениците от клуб „В света на биологията" ...

Read more...

Клуб „Дебати“

Клуб „Дебати“

Ръководител: Павлин Славов

     Идеята за клуб по дебатиране е стара. Тя започва да се осъществява в 2021-2022 учебна година. В самото начало желаещите са над 20 души, като числото е плаващо. В края на краищата, постоянните членове на клуба са 12. Поставени са ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград