• A-
  • A
  • A+

     През май 2023г. десетокласници от ПМГ участваха в конкурс за „Най-иновативно събитие по повод 9 май – Ден на Европа". Те организираха поредица от събития по този повод под надслов „Европейска седмица в ПМГ".
     Конкурсът бе иницииран от господин Асим Адемов – евродепутат към Европейския парламент.
     Безапелационното първо място бе възнаградено с награда – посещение на Европейския парламент в Брюксел и тридневен престой в белгийската столица.
     Дългоочакваното пътуване се осъществи в края на месец септември- от 26.09.2023г. до 28.09.2023 г.
     Настоящите единадесетокласници – Александър Христов, Анна Стоименова, Любомира Иванова, Мария Атанасова и Мартин Дудаклиев, придружени от госпожа Илонка Каракичева – ръководител на екипа, повторно изпитаха удовлетворение от усилията за положения труд. Учениците се докоснаха до европейската институция, за която до момента само пишеха и разказваха.
     Те се запознаха със структурата и работата на европейските институции, срещнаха се с евродепутатите Асим Адемов и Александър Йорданов, разгледаха интерактивния музей Парламентариум и отправиха послание към връстниците си по света.
     В свободното си време учениците разгледаха основните забележителности на Брюксел, направиха много снимки за спомен и си обещаха пред макета на Айфеловата кула в Малката Европа, да посетят Париж като спечелена награда за друг проект, но в по-разширен състав.
     Радостта е по-голяма, когато е споделена! Отправяме благодарност към всички, включили се в реализацията на проекта.
     Отправяме благодарност и към господин Асим Адемов, за любезното му домакинство и подкрепа.
Запазвайки емоцията от преживяното, ние - възпитаниците на ПМГ сме заредени с нови сили, изпълнени с амбиция, готови да дописваме историята на гимназията със своите успехи.

viber image 2023-10-16 23-23-24-348

viber image 2023-10-16 23-23-27-993

viber image 2023-10-16 23-23-35-340

     Повече снимки може да видите - ТУК

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Обучение по плуване

Обучение по плуване

Ръководител: Екатерина Георгиева

     В групата „Обучение по плуване" се създават възможности и условия за приобщаване на децата за организиране практикуване на плуването с цел подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност, осмисляне на свободното им ...

Read more...

ПМГ  Бокс

ПМГ Бокс

Ръководител: Мартин Йорданов

     Боксът е спорт, който изисква изключителен умствен фокус и концентрация, както и работа върху всички мускулни групи на тялото.
     Умственото съсредоточаване, което се изисква в бокса, е един от основните фактори, ...

Read more...

Химия плюс

Химия плюс

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Добротворци

Добротворци

Ръководител: Даниела Стоилкова

     Клуб "Добротворци" към ПМГ „Акад. С. Корольов" участват ученици от 10. до 12. клас, имащи интерес към доброволческата дейност, социалните инициативи и благотворителността.
     Учениците се ангажират с развиването ...

Read more...

Клуб „Дебати“

Клуб „Дебати“

Ръководител: Павлин Славов

     Идеята за клуб по дебатиране е стара. Тя започва да се осъществява в 2021-2022 учебна година. В самото начало желаещите са над 20 души, като числото е плаващо. В края на краищата, постоянните членове на клуба са 12. Поставени са ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград