• A-
  • A
  • A+

     За поредна година ученици на ПМГ, с ръководител г-жа Даниела Стоилкова, участват в Национален конкурс „Млад Благотворител". Представители на деветите и единайстите класове откриха своето вдъхновение, избраха своята кауза, разработиха проекти и пожънаха успех за гимназията си. От 34 проекта бяха класирани само 15 на полуфинал, но сред отличените бяха учениците от 9 клас - Борислава Бучинска, Велислав Стоянов и Георги Божинов от 9А, Марина Николова 9Б и Цветелина Божкилова 9Е с проект „Фолклорна седянка на Пирински дувари".
     Линк към „Фолклорна седянка на Пирински дувари": https://www.youtube.com/watch?v=dcosa5Lpfqo&t=111s
     В тематично направление „Екология" проектът „Еко войни от гимназията" зае първо място и отведе единадесетокласниците Георги Николов, Елена Валева и Мария Атанасова от 11А и Боряна Тотева от 11Г на финал. Финалът събра 7-те най-добри идеи и разработки от всички сфери, но нашите ученици отново намериха своето място сред победителите с 230 точки. Призовото трето място възнагради труда им с финансиране в размер на 1000лв.
     Успехът е плод на усилена работа, иновативни идеи, нестихващ ентусиазъм и най-ключовия двигател - добродетелта в сърцата им. Учениците ще изпълнят всички планирани дейности, но проектът няма да приключи до тук, защото това е тяхно призвание, защото това е мисия, обединила учителите и учениците на Природо-математическа гимназия „Акад. Сергей Корольов", гр. Благоевград. Нашите ученици ще продължават да дописват историята на гимназията, история с безбройни успехи и национални изяви.
     Линк към „Еко войни от гимназията": https://www.youtube.com/watch?v=_ugs4XQlpyM&t=25s
     Линк към ОБЯВЯВАНЕ НА ФИНАЛИСТИТЕ В "МЛАД БЛАГОТВОРИТЕЛ" 2024 г.: https://www.youtube.com/watch?v=V7CABBiKCNk&t=5s

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Химия плюс

Химия плюс

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Уеб дизайн

Уеб дизайн

Ръководител: Петрана Давчева

     В групата по Уеб дизайн учениците ще се запознаят със стандартите в уеб технологиите, ще бъдат въведени в основите на дизайна и компютърната графиката; ще създават дизайн по зададена тема. В групата учениците ще развиват своето ...

Read more...

Клуб

Клуб "Математика"

Ръководител: Ирина Малешевска

     Клуб "Математика" е сформиран от ученици от 9б клас, които имат изявен интерес към учебния предмет. В приятна и непринудена атмосфера деветокласниците усъвършенстват математическите си умения и надграждат учебния материал. Тези ...

Read more...

Клуб „Литературна мисъл“

Клуб „Литературна мисъл“

Ръководител: Камелия Александрова

     Основната дейност на клуба е да формира у учениците знания и умения по български език и литература.
     Участниците ще се запознаят по-подробно със спецификата на различни видове текстове; задълбоченото ...

Read more...

Клуб

Клуб "Ние сме грамотни"

Ръководител: Ирена Сандева

     Клуб по интереси Ние сме грамотни има за цел да повиши нивото на езикова грамотност и литературна компетентност, необходим фактор за успешно представяне на учениците на различните кръгове на олимпиадата по български език и ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград