• A-
  • A
  • A+

     Нова вълнуваща среща с първия българин, носител на наградата "Вдъхновител на годината" – 2022 год. на Европейския конгрес по инсулти
     На 20 март 2024 год., в деня на пролетното равноденствие, скъп гост на Природо-математическа гимназия "Акад. Сергей Корольов" беше доц. д-р Росен Калпачки, випуск 1988 год. Той е посветил живота си да помага на хората, за което многократно е удостояван с наградата „Best Doctors" в България.

     Срещата беше по желание на учениците от профил „Химия и биология", организирана от директора на гимназията с подкрепата на учителите по тези предмети. В непринудена атмосфера и по уникален начин топневрологът докосна всеки един присъстващ в залата с размисли за това как да избере път и професия, как да не се отказва пред трудностите, как да реагира в тежки животоспасяващи моменти.
     Запомнящи бяха посланията:
     Единствено знанието може да ви направи по-качествени хора, по-силни и по-смислени.

     Уважававайте хората, които осветяват пътя Ви!

     Запомнете, че всеки може да бъде лекар, но добър лекар е друго!
     Всеки може да бъде учител, но добър учител е друго!
     Всеки може да бъде ученик, но добър ученик е друго!

     Стремете се винаги да бъдете по-добри в това, на което сте се посветили!

8d47b9d6-f8ba-48fa-9806-8cee11fed90e

1f615fdb-868f-406f-a625-b129fdd8de25

6568a40a-a88e-499f-8fd5-29ec7158119e

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Химията в задачи

Химията в задачи

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Клуб

Клуб "Математика"

Ръководител: Ирина Малешевска

     Клуб "Математика" е сформиран от ученици от 9б клас, които имат изявен интерес към учебния предмет. В приятна и непринудена атмосфера деветокласниците усъвършенстват математическите си умения и надграждат учебния материал. Тези ...

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

     В групата по математическа лингвистика учениците ще се запознаят със задачи свързани с езика и предаването на информация: звуковете на езика; произхода и значенията, образуването и измененията на думите, строежа на изречението; ...

Read more...

Уеб дизайн

Уеб дизайн

Ръководител: Петрана Давчева

     В групата по Уеб дизайн учениците ще се запознаят със стандартите в уеб технологиите, ще бъдат въведени в основите на дизайна и компютърната графиката; ще създават дизайн по зададена тема. В групата учениците ще развиват своето ...

Read more...

Smart and beautiful

Smart and beautiful

Ръководител Таня Беличка

     Клубът по интереси Smart and Beautiful цели да задълбочи нивото на езикова грамотност и компетентност, която е необходим фактор за успешно реализиране на учениците на различни видове изпити.
     На учениците от клуба ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград