• A-
  • A
  • A+

     Образователно-развлекателното шоу на ПМГ „Акад. Сергей Корольов" впечатли всички ученици и учители, които присъстваха в голямата аудитория в сградата на гимназията.
     За пореден път учениците на ПМГ доказаха, че освен да печелят призови места на различни олимпиади и национални състезания, те могат и да се забавляват.
     Специално за патронния празник на гимназията Мария Атанасова, Георги Николов от 11А, Александър Христов, Анна Стоименова, Даря Димитрова, Керина Динева, Любомира Иванова, Мартин Дудаклиева - 11Е, г-жа Сандева и г-жа Каралешкова сътвориха интересна образователно-развлекателна програма.
     Присъстващите в залата успяха да се почувстват като истинска публика на любимите си телевизионни предавания. Имаха възможността да се запознаят с живота на своя патрон – акад. Сергей Корольов, да научат за огромния му принос в развитието на космонавтиката и разбира се, да се забавляват.
     В играта „Стани богат" Кристиян Шопов и Йонна Стаматова от 7. клас демонстрираха перфектна концентрация и съсредоточеност и успяха да отговорят вярно на 10 от 10 въпроса, свързани с делото на именития учен и с космонавтиката.
     Госпожа Сандева и госпожа Стоева – капитани на 7. и 6 клас, заедно със своите ученици влязоха във „война" в играта „Семейни войни"
     Голямата изненада бяха шестокласниците на ПМГ, които блеснаха с актьорските си умения, като изиграха драматизация на главата „Радини вълнения" от романа „Под игото" на Иван Вазов.
     Шоуто приключи със сърдечни пожелания към всички да бъдат дръзки в мечтите, смело да ги сбъдват и уверено да продължават да пишат историята на гимназията по корольовски!

img 5735

img 5753

img 5783

img 5804

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Клуб „Дебати“

Клуб „Дебати“

Ръководител: Павлин Славов

     Идеята за клуб по дебатиране е стара. Тя започва да се осъществява в 2021-2022 учебна година. В самото начало желаещите са над 20 души, като числото е плаващо. В края на краищата, постоянните членове на клуба са 12. Поставени са ...

Read more...

Химия плюс

Химия плюс

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Добротворци

Добротворци

Ръководител: Даниела Стоилкова

     Клуб "Добротворци" към ПМГ „Акад. С. Корольов" участват ученици от 10. до 12. клас, имащи интерес към доброволческата дейност, социалните инициативи и благотворителността.
     Учениците се ангажират с развиването ...

Read more...

В света на биологията

В света на биологията

Ръководител: Бойка Катранджиева

     Светът на биологията е необятен, интересен и все още непознат за учениците. Интересът започва от новите знания в училище, в клуба и от беседите с учителя. Макар и с малки крачки учениците от клуб „В света на биологията" ...

Read more...

Smart and beautiful

Smart and beautiful

Ръководител Таня Беличка

     Клубът по интереси Smart and Beautiful цели да задълбочи нивото на езикова грамотност и компетентност, която е необходим фактор за успешно реализиране на учениците на различни видове изпити.
     На учениците от клуба ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград