• A-
  • A
  • A+

     И тази година ПМГ "Акад. Сергей Корольов" се представи достойно на Националната олимпиада по химия и опазване на околната среда, провела се на 16-17 март 2024г. в град Гоце Делчев. Домакин на събитието бе ПМГ"Яне Сандански".
     Състезаваха се 141 ученици от цялата страна, разпределени в пет възрастови групи, в два кръга: Iкръг – теоретичен, II кръг – експериментален ( за учениците от V възр. група).
     За класиране на Националния кръг, набрали необходимия брой точки и в съответствие с регламента, областната комисия тази година предложи 10 ученици от област Благоевград, 9 от които са възпитаници на ПМГ"Акад. Сергей Корольов":
     - четирима от 7 клас;
     - един от 8 клас;
     - трима от 9 клас;
     - един от 10 клас.
     До финалния кръг бе допуснат и класиран Борислав Димитров Христов – ученик от 10 е клас с преподавател Илонка Каракичева.
     За четвърта поредна година Борислав е финалист на Националната олимпиада по химия.
     Тази година той се състезава в IV възрастова група. В силна конкуренция с най- добрите ученици – химици от страната, предимно от СМГ и НПМГ София, Борислав зае достойното 5 място в своята група . Той заслужено бе включен и в разширения национален отбор на България.
     В началото на април в рамките на 14 дни, в Химическия факултет на СУ "Климент Охридски" се проведе I етап от подготовката на националния отбор за участие в международната олимпиада по химия, която тази година ще се проведе в Саудитска Арабия, 21.07.- 27.07.2024г.
Борислав се върна от това обучение одухотворен, обогатен с нови познания, приятелства, мотивиран и ентусиазиран за нови предизвикателства.
     Гордеем се с успехите ти, Боби! Вярваме, че твоят интерес и любопитство към химичната наука, упоритост, трудолюбие и целеустременост, ще ти донесат много бъдещи успехи!

viber  2024-05-07 13-52-17-760

viber  2024-05-07 13-52-17-630

s - 3 -

 - 4 -

Обучение по катедри


Занимания по интереси

В света на биологията

В света на биологията

Ръководител: Бойка Катранджиева

     Светът на биологията е необятен, интересен и все още непознат за учениците. Интересът започва от новите знания в училище, в клуба и от беседите с учителя. Макар и с малки крачки учениците от клуб „В света на биологията" ...

Read more...

ПМГ  Бокс

ПМГ Бокс

Ръководител: Мартин Йорданов

     Боксът е спорт, който изисква изключителен умствен фокус и концентрация, както и работа върху всички мускулни групи на тялото.
     Умственото съсредоточаване, което се изисква в бокса, е един от основните фактори, ...

Read more...

Творческо писане

Творческо писане

Ръководител: Росилора Терзиева

     Учениците от Природо-математическа гимназия „Акад. С. Корольов" имат разностранни интереси и с желание се изявяват в различни сфери на знанието. Много от тях с удоволствие четат и коментират както текстовете, свързани с ...

Read more...

Химия плюс

Химия плюс

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Клуб

Клуб "Ние сме грамотни"

Ръководител: Ирена Сандева

     Клуб по интереси Ние сме грамотни има за цел да повиши нивото на езикова грамотност и литературна компетентност, необходим фактор за успешно представяне на учениците на различните кръгове на олимпиадата по български език и ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград