• A-
  • A
  • A+

     На 23 май 2024 г., в навечерието на празника на българската писменост, просвета и култура, Стоян Смилков от VI клас на ПМГ „Акад. С. Корольов" беше удостоен от г-жа Емилия Канайкова с учредената от нея стипендия в памет на Борислав Канайков, която за осма поредна година се присъжда от нея на изявен ученик в областта на математиката и компютърните науки. Г-жа Канайкова, която е един достоен пример в нашия град, лично връчи стипендията на Стоян Смилков в сградата на ПМГ в присъствието на директора на гимназията г-н Николай Каращранов, зам. директора г-н Йордан Цветанов и пред щастливите родители на заслужилия ученик.
     Стоян впечатли с участията и отличното си представяне в следните математически състезания през 2023/2024 учебна година:
     1. Международно математическо състезание „Математика без граници" – два златни медала от двата предварителни кръга. Класиран за индивидуалния и отборния финал в гр. Несебър през юни 2024 г.
     2. Областен кръг на Национална олимпиада по математика – най-висок резултат в област Благоевград - 17 точки от 21 възможни.
     3. Математическо състезание „Европейско кенгуру" – 92 точки от 100 възможни, най-висок резултат в област Благоевград.
     4. Национален турнир по математика „ScienceMeUp" за 5 - 7 клас – първо място в общото класиране.
     5. Математически турнир „Иван Салабашев" – първо място в област Благоевград и бронзов медал в националното класиране.
     6. Математически турнир „Черноризец Храбър" – 126 точки от 140 възможни, втори резултат в област Благоевград.
     7. Общински кръг на Национална олимпиада по математика - максимален резултат 21 точки от 21 възможни.
     От 1-ви клас досега Стоян неизменно завоюва призови места в множество математически състезания, като е спечелил общо 27 медала, повече от които златни.
     Гордеем се с теб, Стоян, и ти пожелаваме още много и различни успехи в областта на науката!!! Заразявай с математика и наука!!!

6c2f5ee8-d8f1-4ea0-b289-1475edc18ede

1bde4c30-2a34-42a3-8c79-c95dd383bf59

700a028a-b0dc-4639-92c5-78e94c480656

6748789b-681e-4d68-8752-0def062e95f7

a6138c50-a270-4d56-a438-85f38a194753

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Светът на биологията

Светът на биологията

Ръководител: Елена Малиновска

     В група „Светът на биологията" дискутирахме теми, обогатяващи знанията на учениците по биология в направления ботаника, зоология, анатомия, биохимия и генетика с помощта на презентации, обучителни приложения, образователни филми ...

Read more...

Клуб

Клуб "Математика 12"

Ръководител: Антоанета Тодорова

     Клубът включва ученици от 12клас.
     Цел на заниманията в клуба е да надградят придобитите до момента знания, решаване на задачи с цел подготовка за участие в математически състезания и подготовка за ...

Read more...

Добротворци

Добротворци

Ръководител: Даниела Стоилкова

     Клуб "Добротворци" към ПМГ „Акад. С. Корольов" участват ученици от 10. до 12. клас, имащи интерес към доброволческата дейност, социалните инициативи и благотворителността.
     Учениците се ангажират с развиването ...

Read more...

Химия плюс

Химия плюс

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Клуб

Клуб "Математика"

Ръководител: Ирина Малешевска

     Клуб "Математика" е сформиран от ученици от 9б клас, които имат изявен интерес към учебния предмет. В приятна и непринудена атмосфера деветокласниците усъвършенстват математическите си умения и надграждат учебния материал. Тези ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград