• A-
  • A
  • A+

     Седмицата от 27.05. до 31.05.2024 г. бе посветена на биологията в ПМГ, Благоевград. В продължение на пет дни търсихме КОЙ е „Най-добрият биолог на ПМГ". В понеделник всеки ученик на гимназията имаше възможност да се включи в състезанието, като си вземе лист с въпроси от различни области на биологията, разлепени по коридорите на училището, и разбира се отговори правилно. Във вторник участниците се сблъскаха с ботаниката, като задачата им беше да открият различни дървесни видове по описание и да си направят селфи с тях. През третия ден доказахме, че биологията е част от природните науки и като такава е в пряка връзка с химията и физиката. Със съдействието на колегите по тези предмети, участниците ни експериментираха, работиха с микроскопи, свързваха електрически вериги. Задачата за четвъртък беше БиоБинго. Оцелелите до този кръг се изправиха пред сериозни предизвикателства – да отговорят на въпроси по биология, да правят видеа със своите учители, родители и дори директори, да изпратят презентации на биологични теми.
     До Големия финал в петък след труден и прецизен подбор се класираха само десетимата най-добри биолози. В оспорвано състезание в няколко кръга те се изправиха един срещу друг в борбата за титлата и голямата награда! Председател на четиричленното жури беше г-жа Анета Стоянова – старши експерт по природни науки и екология в РУО, Благоевград. В края на шоуто вече имахме отговор на въпроса „КОЙ"!
И така с приза „Най-добрият биолог на ПМГ" заслужено се окичи Емил Ортомаров от 11.Е клас, а негови подгласници станаха Алекс Азов от 11.Е клас и Мирослав Маджаров от 9.Г клас.
     Благодарим на всички ангажирани в това петдневно предизвикателство – за отзивчивостта, инициативността и професионализма Ви!

3. 1

Обучение по катедри


Занимания по интереси

ПМГ  Бокс

ПМГ Бокс

Ръководител: Мартин Йорданов

     Боксът е спорт, който изисква изключителен умствен фокус и концентрация, както и работа върху всички мускулни групи на тялото.
     Умственото съсредоточаване, което се изисква в бокса, е един от основните фактори, ...

Read more...

Клуб

Клуб "Математика 12"

Ръководител: Антоанета Тодорова

     Клубът включва ученици от 12клас.
     Цел на заниманията в клуба е да надградят придобитите до момента знания, решаване на задачи с цел подготовка за участие в математически състезания и подготовка за ...

Read more...

Занимателна биология

Занимателна биология

Ръководител: Бойка Катранджиева-Кирилова

     В заниманията по интереси по биология фокусът е върху разширяване познанията на учениците относно особеностите в устройството и функциите на човешкия организъм като се развиват ключовите компетентности и се повишава ...

Read more...

Уеб дизайн

Уеб дизайн

Ръководител: Петрана Давчева

     В групата по Уеб дизайн учениците ще се запознаят със стандартите в уеб технологиите, ще бъдат въведени в основите на дизайна и компютърната графиката; ще създават дизайн по зададена тема. В групата учениците ще развиват своето ...

Read more...

Химията в задачи

Химията в задачи

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград