• A-
  • A
  • A+

Нов успех за учениците от ПМГ на Националната олимпиада по ИТ 2017

     През месец май се проведе 15-та Национална олимпиада по информационни технологии в гр. Варна. По традиция от вече десет години ученици от ПМГ „Акад. Сергей Корольов" бяха финалисти на олимпиадата и се представиха отлично. Отбора е от четирима дванадесетокласници от паралелка „Информатика с английски език": Антоан Димитров, Любомир Ружински, Мартин Дачев, Димитър Величков и Стела Тренчева от 9а клас същата паралелка с ръководител Христина Василева. Отлично представяне направи и Емил Костадинов от 9а клас с ръководител Емилия Николова.
     Шест участници с отлични оценки в крайното индивидуално класиране, а Мартин Дачев стана и лауреат на олимпиадата. Антоан, Любомир, Мартин и Димитър с отличните си оценки от олимпиадата ще бъдат приети за студенти в СУ „Климент Охридски" в гр. София, което е първото им и единствено желание за продължаване на образованието си.

1 it 2017

     Първи по жребий направиха представяне на своя проект "MedVit" Антоан и Любомир. Те се представиха в категория „Интернет приложения", като предложиха иновативно решение на българското здравеопазване в реално време всеки лекар да може да следи резултатите от прегледите и лечението на даден пациент, извършено от неговите колеги. Най-атрактивната част беше изработен от тях хардуер, който в реално време показваше в сайта електрокардиограмата на даден пациент (в ролята на пациента беше Антоан). Те получиха висока оценка за проекта член на Националната комисия, който отбеляза, че са направили много силен проект
     В крайното класиране и след положен тест от 60 въпроса те получиха оценка Отличен 5.75, с която вратата на СУ е широко отворена за тях.

2 it 2017

     Медицинската тема продължи с представянето на проекта в категория „Приложни програми" от Мартин и Димитър. Те предложиха решение за справяне с фалшивите медицински бележки в училище (нали те вече няма да са ученици!!!). Проектът "MediNote" е мобилно приложение, което изключва представянето на хартиените медицински бележки, а онлайн представянето им, като до тази информация имат достъп само участващите страни в проблема. Те получиха висока оценка за качеството на кода на проекта, което говори за високо ниво на познания на писане на качествен код и владеене на новите технологии. Мартин получи лауретско звание и оценка Отличен 6.00, а Димитър оценка Отличен 5.75 в крайното клсиране. И те отиват в СУ.

3 it 2017

     Последва представянето на Емил, който макар че е само девети клас, вече втора година е финалист на Националната олимпиада. Той и съотборника му представиха своя проект "BeefUp" в категория „Приложни програми". Те представиха мобилно приложение за ползване в ресторантите и получиха похвала за използваните технологии и сериозната разработка. Емил получи оценка Отличен 5.75 в крайното индивидуално класиране.

4 it 2017

     Последна според жребия се представи Стела в категотия „Мултимедийни приложения" с проекта си „Опити за малки и големи". Тя заложи на атрактивни опити, за които бяха заснети видеа, в които участваха Стела и подбрани малки асистенти. Тя получи висока оценка за качеството на видеата. Нейната крайна оценка е Отличен 5.50, като това е второто и участие в Националната олимпиада за ПМГ.

5 it 2017

     А двете ръководителки, доволни от представянето на своите ученици, успяха и да се позабавляват край морето.

6 it 2017

Обучение по катедри


Проект "Твоят час"

Литературен клуб

Литературен клуб

Ръководител:

Мария Чолакова

Read more...

Готови за матура

Готови за матура

Ръководител:

Росилора Терзиева

Read more...

Пътешествие в Англия

Пътешествие в Англия

Ръководител:

Маргарита Янкулска

Read more...

Ready to use English

Ready to use English

Ръководител:

Милена Бекярова

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежева човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и састезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.