• A-
  • A
  • A+

"Познай приказката"

   Природо-математическа гимназия участва в Националната седмица на четенето "С идеята, че повишаването на грамотността е един от значимите фактори за развитие на всяко общество". В 5., 6. и 7. клас се проведоха редица интересни мероприятия. 5. клас започнаха седмицата с играта "Познай приказката". Всеки ученик бе подготвил откъс от своя любима приказка. Задачата на останалите от класа бе да открият от коя приказка  е откъсът. Най-много позналият приказки и приказни герои получи корона за "Най-добър познавач на приказки". Малките ученици бяха направили още една корона, а с нея бе наградена Сияна Костова, която бе избрана от класа за "Най-добър четец".

   Шестокласниците излъчиха за свой "Най-добър четец" - Любомира Станинска

   В 7. клас се проведе състезание по правопис и състезание за "Най-добър четец".

   Желанието и ентусиазмът на учениците създадоха творческа и  тържествена атмосфера. Участниците се представиха отлично и бяха присъдени награди.

   Петима ученици от прогимназиален и гимназиален етап попълниха електронна анкета.

   Акцентът в програмата, свързана със  седмицата на четенето бе представянето  пред съученици и учители в училищната библиотека на  първата  стихосбирка - „ Мечтите на един глупак" на Радослав Александров от 12 клас.

  Седмицата на ченетето в Природо-математическа гимназия „Акад. Сергей Корольов" завърши с предпремиерата на първата стихосбирка на дванадесетокласника Радослав Александров. Предстоящото излизане от печат на неговата книга „Мечтите на един глупак" събра в училищната библиотека ученици от всички класове, изкушени от изящното слово. Младият поет представи поетическия си сборник, като прочете някои текстове, които дават представа за основните тематични и емоционални тонове в книгата. Подтикнат от многобройните въпроси на присъстващите, авторът сподели своите вълнения, разкри някои тайни на творческия си процес. Срещата окуражи и други пишещи младежи да разкажат за своите търсения.

 

 5  1 20171218 1033230626

5  1 20171218 1214870287

5  8 20171218 1896457017

 Повече снимки може да видите в галерията - ТУК

1283895e-0d63-4402-9a16-5ca5389fbd3e

f6b93de7-26d3-48b2-a306-774f0139ed07

 

Обучение по катедри


Проект "Твоят час"

Пътешествие в Англия

Пътешествие в Англия

Ръководител:

Маргарита Янкулска

Read more...

Евклид

Евклид

Ръководител: Нина Кавалджиева

Read more...

Тенис на корт

Тенис на корт

Ръководител: Руен Калибацев

Read more...

Питагор

Питагор

Ръководител:

Емилия Тренчева

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежева човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и састезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.