• A-
  • A
  • A+

Национално състезание по творческо писане на английски език

     На 9 февруари, 2018 година ПМГ „Акад. Сергей Корольов" за шеста поредна година участва в Националното състезание по творческо писане на английски език, по инициатива на Корпуса на мира в България и фондация „Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" и под патронажа на Министерство на образованието, младежта и науката.
    Четиридесет и девет ученици от VI до XI клас от ПМГ - Благоевград писаха в рамките на 60 минути, като дадоха воля на въображението си, без да се притесняват от граматически и правописни грешки. Те имаха право да изберат една от три предложени теми, съобразени с възрастта им. Ето някои от заглавията, заинтригували най-много участниците в състезанието: „Момичето, което танцува с магьосник.", „Този влак не спира вече тук.", „Полунощ на моста. Ела сам.", „Там, където улиците нямат име.", „Толкова голяма вселена, а толкова малко време" и др.

    Тази година над 4700 ученици от 208 училища от цялата страна са изявили желание да участват в състезанието, чиято цел е да насърчи учениците да използват английския език по забавен начин и да мислят нестандартно.

1 pmg 9 02 2018

2 pmg bld 9 02 2018

Обучение по катедри


Проект "Твоят час"

С колело сред природата

С колело сред природата

Ръководител: Васил Пандурски

Read more...

Евклид

Евклид

Ръководител: Нина Кавалджиева

Read more...

Пъстра палитра

Пъстра палитра

Ръководител:

Люсиен Димитров

Read more...

Волейболен клуб ПМГ

Волейболен клуб ПМГ

Ръководител:

Антон Ишев

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежева човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и састезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.