• A-
  • A
  • A+

Трето място в крайното класиране на националния кръг

     Европейската олимпиада по статистика се организира от Евростат и част от държавите членски на ЕС, с цел повишаване статистическата култура на ученици и учители.
     Общо 1090 ученици от 114 училища в България, разпределени в 412 отбора, се регистрираха за участие в Европейската олимпиада по статистика.
     Тази година в състезанието се включиха четири отбора от ПМГ „Акад. Сергей Корольов", които успешно преминаха първия етап на националния кръг и се включиха във втория.
     Един от четирите отбора от ПМГ „Акад. С. Корольов", сформиран от ученици от Xа клас – Александър Ганчев, Дима Ангелова и Константин Добрев, показаха знания, умения за работа в екип и креативност и се класираха на трето място в крайното класиране на националния кръг, с което получават правото да премерят сили с останалите класирани отбори, за участие в европейския кръг на олимпиадата.

89120786 672114783531134 2802629536900972544 n

mat statistika

Обучение по катедри


  • Информатика и ИТ

  • Чужди езици

  • Обществени науки

  • Техническо обединение

Занимания по интереси

Robokids

Robokids

Ръководител: Петрана Давчева

Read more...

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Клуб

Клуб "Мултимедиен свят“

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

ВИГ „PMG-STARS“

ВИГ „PMG-STARS“

Ръководител: Велизар Балевски

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.