• A-
  • A
  • A+

Ученици от ПМГ взеха участие във второто издание на „Вечер на литературата"

     Ученици от ПМГ взеха участие във второто издание на „Вечер на литературата"

     Инициативата „Вечер на литературата" се проведе на 31 май в Летния театър за втора поредна година. Тя е организирана от Спасимир Тренчев, ръководител на литературен клуб „Порив" и преподавател от ПМГ „С. Корольов", и има за цел насърчаване на четенето сред децата и подрастващите.
     Във второто издание участваха ученици от Природо-математическата гимназия. Учениците от 7 клас Зоя Василева, Никола Динев и Кристина Кържина прочетоха разказа „Жената днес" от Чудомир и разсмяха публиката, в която имаше и родители, дошли да подкрепят своите деца. Стефан Христов, също от 7 клас, прочете Яворовите стихотворения „Две души" и Вълшебница".
     Учениците от 9 е клас впечатлиха зрителите с подбора на интересни книги и автори. Любомира Иванова прочете откъс от романа „Всеки ден" на Дейвид Левитан, Даря Димитрова – „Съзвездието „Ловджийски кучета" от Константин Паустовски. Анна Стоименова усмихна публиката с откъс от „Пипи Дългото чорапче" от Астрид Линдгрен, а Христина Данчова внесе нотка патриотизъм със стихотворението „На България" от Иван Вазов.
     Тази година събитието беше подкрепено от Община Благоевград в лицето на С. Домозетска с осигуряването на финансова подкрепа за изработка на част от наградите. Творческия екип на „NaChe Academy" създаде прекрасни книгоразделители и грамоти и уши специални торбички. Основателят на академията Надежда Андонова, възпитаничка на ПМГ, и Спасимир Тренчев подариха на участниците книги от различни жанрове. А Елена Михайлова, основател на „Leny Academy" се погрижи за почерпката за гостите.

fb img 1654750981216

fb img 1654750993032

fb img 1654750997220

fb img 1654751008132

fb img 1654751011650

fb img 1654751015011

fb img 1654751019407

fb img 1654751023409

Обучение по катедри


  • Техническо обединение

  • Чужди езици

  • Информатика и ИТ

  • Обществени науки и ...

Занимания по интереси

Robokids

Robokids

Ръководител: Петрана Давчева

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Клуб

Клуб "Математика +"

Ръководител: Керанка Иванова

Read more...

Клуб на програмиста

Клуб на програмиста

Ръководител: Донка Георгиева

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.