• A-
  • A
  • A+

Изключително силно представяне на възпитаниците на ПМГ "Акад. С. Корольов"

     Изключително силно представяне на възпитаниците на ПМГ "Акад. С. Корольов" на IX турнир на Международното състезание "Математика без граници"!

     На 2 и 3 юли в гр. Несебър се проведе финала на международното състезание "Математика без граници". От квотата на ПМГ участие взеха 12 състезатели, които спечелиха общо 13 медала (7 златни, 4 сребърни и 2 бронзови) и 1 купа - "Звезда на турнира".

     Безапелационно - златен медал и купа "Звезда на турнира" спечели петокласникът Владимир Шопов - за поредна година той е златен медалист от всички кръгове на състезанието и от миналогодишния финал.

     Шестокласникът Георги Димитров също завоюва златен медал от индивидуалното състезание.

     Със сребърни медали са:

  • Йоанна Стаматова - 5 клас;
  • Кристина Кържина - 7 клас;
  • Борис Якимов - 8 клас - сребърен на индивидуалното и бронзов на отборното състезание.

     Бронзово отличие получи и Елица Михалкова - 7 клас.

     Отборът на най-малките ни състезатели - IV клас в състав: Алиса Илиева, Боян Михайлов и Стоян Смилков се пребори за първото място и спечели златни медали от щафетата. 

     Изключителен финал направиха и в индивидулната надпревара:

  • Алиса Илиева - златен медал;
  • Боян Михайлов - златен медал;
  • Стоян Смилков - сребърен медал на крачка от златния.

     Всички тези изключителни състезатели са носители на призови отличия през последните 4 години.

     Четвъртокласниците от този невероятен отбор ще бъдат в 5 клас в ПМГ "Акад. С. Корольов" .

     Гордеем се с Вас, мили деца!

     Пожелаваме на всички весело лято!

 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Физика

Физика

Ръководител: Радослав Митков

     В тези часове говорим за различни източници на зелена енергия. Разглеждаме устройството и принципа на действие на водородна клетка. Сглобяваме автомобил с такава клетка като основната ни задача е да го оптимизираме възможно ...

Read more...

Уеб дизайн

Уеб дизайн

Ръководител: Петрана Давчева

     В групата по Уеб дизайн учениците ще се запознаят със стандартите в уеб технологиите, ще бъдат въведени в основите на дизайна и компютърната графиката; ще създават дизайн по зададена тема. В групата учениците ще развиват своето ...

Read more...

Занимателна биология

Занимателна биология

Ръководител: Бойка Катранджиева-Кирилова

     В заниманията по интереси по биология фокусът е върху разширяване познанията на учениците относно особеностите в устройството и функциите на човешкия организъм като се развиват ключовите компетентности и се повишава ...

Read more...

Химията в задачи

Химията в задачи

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Клуб

Клуб "Ние сме грамотни"

Ръководител: Ирена Сандева

     Клуб по интереси Ние сме грамотни има за цел да повиши нивото на езикова грамотност и литературна компетентност, необходим фактор за успешно представяне на учениците на различните кръгове на олимпиадата по български език и ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград