• A-
  • A
  • A+

Ученици защитиха достойно името на гимназията

     За поредна година дванадесетокласник от ПМГ Благоевград печели еднолично първо място в турнир по програмиране, който е организиран от ТУ - Варна. Състезанието се проведе на 26-27.11 2022г. и в него взеха участие 298 ученици от 8. до 12. клас от цялата страна, като 20 от тях са наши възпитаници.
     С гордост можем да се похвалим със постигнатия резултат на Димо Терзиев от 12. б клас – 100 точки от 100 възможни, което го класира на първо място в състезанието. Той е единственият състезател решил 10 от 10 зададени задачи. Като победител Димо ще бъде отличен с грамота и материална награда.
     Девета позиция с близки времена и с 60 точки си поделят още трима негови съученици – Димитър Василев, Леонид Варсаминов и Симеон Киров.
     Всички ученици, взели участие в състезанието, защитиха достойно името на гимназията. Те ще бъдат наградени със сертификати за своето представяне.
     Поздравления, момичета и момчета! Достойно представихте нашето училище!
     Пожелаваме ви още много успехи и спечелени състезания в живота!

     Връзка към сайта на ТУ Варна:- https://www1.tu-varna.bg/tu-varna/index.php/novini/2176-tu-varna-provede-natzionalno-onlain-sastezanie-po-programirane-za-uchenitzi-klasirane-na-uchastnitzite

dimoterziev

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Математика"

Ръководител: Ирина Малешевска

     Клуб "Математика" е сформиран от ученици от 9б клас, които имат изявен интерес към учебния предмет. В приятна и непринудена атмосфера деветокласниците усъвършенстват математическите си умения и надграждат учебния материал. Тези ...

Read more...

ПМГ  Бокс

ПМГ Бокс

Ръководител: Мартин Йорданов

     Боксът е спорт, който изисква изключителен умствен фокус и концентрация, както и работа върху всички мускулни групи на тялото.
     Умственото съсредоточаване, което се изисква в бокса, е един от основните фактори, ...

Read more...

Занимателна химия

Занимателна химия

Ръководител: Александра Шекерлийска

     В групата "Занимателна химия" участват ученици от 11е клас с профил биология и химия. Целта на работата по проекта е да се решават логически и експериментални задачи по ХООС, за да се затвърдят теоретичните знания на ...

Read more...

Клуб “Роботика“

Клуб “Роботика“

Ръководител: Константина Бучинска

     В ПМГ се изучват софтуерни, хардуерни науки и програмиране. Учениците ни имат голям интерес към програмирането и новите технологии. Роботиката и искуствения интелект представляват интерес за съвременните младежи и именно ...

Read more...

Smart and beautiful

Smart and beautiful

Ръководител Таня Беличка

     Клубът по интереси Smart and Beautiful цели да задълбочи нивото на езикова грамотност и компетентност, която е необходим фактор за успешно реализиране на учениците на различни видове изпити.
     На учениците от клуба ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград