• A-
  • A
  • A+

6.00 на националния кръг на олимипиадата по история и цивилизация

     Димитър Лазаров от 10 клас получи максимална оценка – 6.00 на националния кръг на олимипиадата по история и цивилизация. Така той се нареди сред първенците на тазгодишното издание на олимпиадата. Димитър е ученик на гимназията от 5 клас и избира без колебание да остане в нея и след 7 клас въпреки влечението към хуманитарните науки. Природният талант и стремежът към най-високо качество в ученето и представянето намират своето най-подходящо място за развитие – ПМГ Благоевград. Този изключителен успех е поредния повод за гордост на катедра „Обществени науки" след призовите класирания на ученици от ПМГ по философия и география и и икономика.

Обучение по катедри


  • Обществени науки

  • Чужди езици

  • Техническо обединение

  • Информатика и ИТ

Занимания по интереси

ВИГ „PMG-STARS“

ВИГ „PMG-STARS“

Ръководител: Велизар Балевски

Read more...

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Клуб

Клуб "Математика +"

Ръководител: Керанка Иванова

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.