• A-
  • A
  • A+

Национално състезание по творческо писане на английски език

     След проведеното 11-то Национално състезание по творческо писане на английски език в края на м. ноември 2020 год., на 30 януари 2021 год. 14-членно жури работи усърдно, за да оцени и класира най-добрите работи на допуснатите до национален кръг във всяка възрастова група от VI до XII клас. Тази година в състезанието се включиха 2330 ученици от 126 училища от цялата страна, а в това число за първи път и участници от Пакистан. Двама ученици от ПМГ „Акад. Сергей Корольов" се класираха за национален кръг - това са Марина Николова - VII клас и Надежда Бабан – XI A клас.
     Изключително сме горди от факта, че международното жури класира Марина Николова от VII клас на 1-во място в своята възрастова група на националия кръг. Насърчена от своя преподавател по английски език - г-жа М. Янкулска, Марина за първи път участва в това състезание. Темата, по която е писала е „Едно време, пчелите забравили как да правят мед". Скоро ще можете да прочетете работите на всички ученици, класирани на 1-во, 2-ро и 3-то място на интернет страницата на състезанието: www.creativewriting-bg.com.

  7

Обучение по катедри


  • Обществени науки и ...

  • Информатика и ИТ

  • Чужди езици

  • Техническо обединение

Занимания по интереси

Клуб на програмиста

Клуб на програмиста

Ръководител: Донка Георгиева

Read more...

Клуб

Клуб "Мултимедиен свят“

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Клуб

Клуб "Роботика"

Ръководител: Константина Бучинска

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.