• A-
  • A
  • A+

Отново призови места в Българските турнири по английска реч и дебати

     На 23 - 25 април 2021г. се проведе Националният кръг на турнира по реч и дебати на английски език, организиран от Фондация БЕСТ, за съжаление за пореден път онлайн. В него взеха участие около 300 ученици от цялата страна, класирали се минимум на полуфинал в някой от двата турнира за западна и източна България през учебната година, което направи надпреварата изключително оспорвана. 6-те ученици от отбора на ПМГ-Благоевград, с ръководител и треньор Таня Бикова, постигнаха забележителен успех и достойно представиха училището си.
     Много заслужено Димитър Борумов – XII Е клас се класира на I-во място в категория „Varsity" – ученици от X до XII клас с интерпретативно четене на поезия. Това е достоен завършек на участията му като състезател във всички турнири на БЕСТ през последните 4 години, включително и с драматически дует и оригинална реч.
     Не по-малко заслужени са и 2-рото място на Десислава Тасева – IX Г клас за интерпретативно четене на поезия и 5-то място за интерпретативно четене на проза в категория „Novice" – ученици от VIII и IX клас.
Да не забравяме и извоювания полуфинал на Венета Саляхетдинова – XI E клас за интерпретативно четене на поезия и силното желание да се включат в надпреварата на Криси Стоянова и Цветанка Василева от VIII A клас и Божидар Деливерски – XI A клас.
     Участниците от отбора на ПМГ-Благоевград за БЕСТ положиха много усилия за подготовка през годината, но натрупаният опит, новите запознанства и положителните емоции със сигурност ще им бъдат полезни за в бъдеще. Всички ученици от VIII-XII клас, които желаят да се включат в отбора могат да го направят от следващата учебна година. За повече информация: https://bestfoundation.bg/, фондацията която насърчава обучението по английски език, гражданската ангажираност и творческата изява чрез силата на словото.

   12     9 best  2021

1 dimitar borumov 25 apr 2021 best nationals

2 desislava taseva 25 apr 2021 nationals best

3 nationals best apr 2021

Обучение по катедри


  • Обществени науки и ...

  • Информатика и ИТ

  • Техническо обединение

  • Чужди езици

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Математика +"

Ръководител: Керанка Иванова

Read more...

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Клуб „БЕСТ”

Клуб „БЕСТ”

Ръководител: Таня Бикова

Read more...

Клуб

Клуб "Биология"

Ръководител: Милена Голева

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.