• A-
  • A
  • A+

     През май 2023г. десетокласници от ПМГ участваха в конкурс за „Най-иновативно събитие по повод 9 май – Ден на Европа". Те организираха поредица от събития по този повод под надслов „Европейска седмица в ПМГ".
     Конкурсът бе иницииран от господин Асим Адемов – евродепутат към Европейския парламент.
     Безапелационното първо място бе възнаградено с награда – посещение на Европейския парламент в Брюксел и тридневен престой в белгийската столица.
     Дългоочакваното пътуване се осъществи в края на месец септември- от 26.09.2023г. до 28.09.2023 г.
     Настоящите единадесетокласници – Александър Христов, Анна Стоименова, Любомира Иванова, Мария Атанасова и Мартин Дудаклиев, придружени от госпожа Илонка Каракичева – ръководител на екипа, повторно изпитаха удовлетворение от усилията за положения труд. Учениците се докоснаха до европейската институция, за която до момента само пишеха и разказваха.
     Те се запознаха със структурата и работата на европейските институции, срещнаха се с евродепутатите Асим Адемов и Александър Йорданов, разгледаха интерактивния музей Парламентариум и отправиха послание към връстниците си по света.
     В свободното си време учениците разгледаха основните забележителности на Брюксел, направиха много снимки за спомен и си обещаха пред макета на Айфеловата кула в Малката Европа, да посетят Париж като спечелена награда за друг проект, но в по-разширен състав.
     Радостта е по-голяма, когато е споделена! Отправяме благодарност към всички, включили се в реализацията на проекта.
     Отправяме благодарност и към господин Асим Адемов, за любезното му домакинство и подкрепа.
Запазвайки емоцията от преживяното, ние - възпитаниците на ПМГ сме заредени с нови сили, изпълнени с амбиция, готови да дописваме историята на гимназията със своите успехи.

viber image 2023-10-16 23-23-24-348

viber image 2023-10-16 23-23-27-993

viber image 2023-10-16 23-23-35-340

     Повече снимки може да видите - ТУК

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Занимателна химия

Занимателна химия

Ръководител: Александра Шекерлийска

     В групата "Занимателна химия" участват ученици от 11е клас с профил биология и химия. Целта на работата по проекта е да се решават логически и експериментални задачи по ХООС, за да се затвърдят теоретичните знания на ...

Read more...

Mit Erfolg zum Zertifikat B1

Mit Erfolg zum Zertifikat B1

Ръководител: Мирослава Методиева

     Обучението в клуб по интереси „Мit Erfolg zum Zertifikat B1" цели успешното полагане на изпита в Goethe-Institut за Goethe-Zertifikat B1. Това е изпит по немски език, който удостоверява самостоятелното използване на немския ...

Read more...

"Математика 7"

Ръководител: Тодорка Мелниклийска

     Групата се състой от ученици от 7.клас на ПМГ" Акад. С. Корольов"- Благоевград.
     Основната цел на заниманията са поддържане и разширяване на интереса към математиката. Усъвършенстване на знанията и уменията ...

Read more...

Физика

Физика

Ръководител: Радослав Митков

     В тези часове говорим за различни източници на зелена енергия. Разглеждаме устройството и принципа на действие на водородна клетка. Сглобяваме автомобил с такава клетка като основната ни задача е да го оптимизираме възможно ...

Read more...

Mit Erfolg zum TestDaf

Mit Erfolg zum TestDaf

Ръководител: Мирослава Методиева

     Обучението в клуб „Мit Erfolg zum TestDaf" в ПМГ цели подготовка на ученици, които изучават немски език като първи чужд език и са достатъчно мотивирани за допълнителни занимания по езика. В рамките на 60 учебни часа, ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград