• A-
  • A
  • A+

     Седмицата от 27.05. до 31.05.2024 г. бе посветена на биологията в ПМГ, Благоевград. В продължение на пет дни търсихме КОЙ е „Най-добрият биолог на ПМГ". В понеделник всеки ученик на гимназията имаше възможност да се включи в състезанието, като си вземе лист с въпроси от различни области на биологията, разлепени по коридорите на училището, и разбира се отговори правилно. Във вторник участниците се сблъскаха с ботаниката, като задачата им беше да открият различни дървесни видове по описание и да си направят селфи с тях. През третия ден доказахме, че биологията е част от природните науки и като такава е в пряка връзка с химията и физиката. Със съдействието на колегите по тези предмети, участниците ни експериментираха, работиха с микроскопи, свързваха електрически вериги. Задачата за четвъртък беше БиоБинго. Оцелелите до този кръг се изправиха пред сериозни предизвикателства – да отговорят на въпроси по биология, да правят видеа със своите учители, родители и дори директори, да изпратят презентации на биологични теми.
     До Големия финал в петък след труден и прецизен подбор се класираха само десетимата най-добри биолози. В оспорвано състезание в няколко кръга те се изправиха един срещу друг в борбата за титлата и голямата награда! Председател на четиричленното жури беше г-жа Анета Стоянова – старши експерт по природни науки и екология в РУО, Благоевград. В края на шоуто вече имахме отговор на въпроса „КОЙ"!
И така с приза „Най-добрият биолог на ПМГ" заслужено се окичи Емил Ортомаров от 11.Е клас, а негови подгласници станаха Алекс Азов от 11.Е клас и Мирослав Маджаров от 9.Г клас.
     Благодарим на всички ангажирани в това петдневно предизвикателство – за отзивчивостта, инициативността и професионализма Ви!

3. 1

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Smart and beautiful

Smart and beautiful

Ръководител Таня Беличка

     Клубът по интереси Smart and Beautiful цели да задълбочи нивото на езикова грамотност и компетентност, която е необходим фактор за успешно реализиране на учениците на различни видове изпити.
     На учениците от клуба ...

Read more...

Светът на биологията

Светът на биологията

Ръководител: Елена Малиновска

     В група „Светът на биологията" дискутирахме теми, обогатяващи знанията на учениците по биология в направления ботаника, зоология, анатомия, биохимия и генетика с помощта на презентации, обучителни приложения, образователни филми ...

Read more...

Клуб

Клуб "Ние сме грамотни"

Ръководител: Ирена Сандева

     Клуб по интереси Ние сме грамотни има за цел да повиши нивото на езикова грамотност и литературна компетентност, необходим фактор за успешно представяне на учениците на различните кръгове на олимпиадата по български език и ...

Read more...

Клуб “Роботика“

Клуб “Роботика“

Ръководител: Константина Бучинска

     В ПМГ се изучват софтуерни, хардуерни науки и програмиране. Учениците ни имат голям интерес към програмирането и новите технологии. Роботиката и искуствения интелект представляват интерес за съвременните младежи и именно ...

Read more...

Химия плюс

Химия плюс

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград