• A-
  • A
  • A+

     Повод за нескрита гордост са резултатите от ДЗИ на всичките 158 зрелостници на ПМГ „Акад. Сергей Корольов" – Благоевград. И тази година отличните постижения не са изненада за никого.

     За пореден път единствените ученици от областта, които се явяват на ДЗИ по информатика, са възпитаници на ПМГ. От явилите се двадесет и шестима зрелостници 21 са получили отлични оценки, а трима са били абсолютно безпогрешни и заслужено са получили Отличен 6,00. Така дванадесетокласниците не само са най-многото явили се ученици от едно училище, но и са постигнали най-висок резултат на държавния зрелостен изпит по този предмет в цялата страна – Отличен 5, 62.
     Изключителен е и резултатът по математика – при среден брой точки за областта 56, за страната – 72, учениците на ПМГ постигнаха завидните 81,6 среден брой точки на ДЗИ. Над 60% от явилите се момчета и момичета на изпита по математика са получили отлични оценки.
     Отново за ученик на ПМГ е и най-високата оценка в област Благоевград на ДЗИ по немски език. Това не е изключение или случайност. Вече е правило на национални състезания и олимпиади отборите на ПМГ по немски език да са сред първите в страната и на челно място в областта.
     На задължителния за всички държавен зрелостен изпит по БЕЛ възпитаниците на ПМГ достигнаха среден успех Мн. добър 5,15. 36 са отличните оценки по български език и литература. Две са пълните шестици. При среден брой точки за страната 58,48, за областта – 59,51, дванадесетокласниците на ПМГ постигнаха завидните 76,02 точки среден резултат.
     Изключително високи са резултатите и по останалите учебни предмети, където най-ниският среден успех е Мн. добър 5,35.
     Над 90 са отличните оценки, като сред тях 30 ученици са отличници и на двата изпита. Специални поздравления заслужават Красимира Китанова и Лилия Василева от 12. е клас, които имат 6,00 и на двете матури.
     Високите резултати са постижения на учениците, но това не би било възможно без постоянството и професионализма на техните учители. Ръководството на ПМГ „Акад. Сергей Корольов" – Благоевград, поздравява своите възпитаници за изключителните им постижения на двата изпита и им пожелава безброй успехи и покорени върхове в професионалната реализация и в живота!

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Уеб дизайн

Уеб дизайн

Ръководител: Петрана Давчева

     В групата по Уеб дизайн учениците ще се запознаят със стандартите в уеб технологиите, ще бъдат въведени в основите на дизайна и компютърната графиката; ще създават дизайн по зададена тема. В групата учениците ще развиват своето ...

Read more...

Mit Erfolg zum TestDaf

Mit Erfolg zum TestDaf

Ръководител: Мирослава Методиева

     Обучението в клуб „Мit Erfolg zum TestDaf" в ПМГ цели подготовка на ученици, които изучават немски език като първи чужд език и са достатъчно мотивирани за допълнителни занимания по езика. В рамките на 60 учебни часа, ...

Read more...

Химията в задачи

Химията в задачи

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Клуб „Литературна мисъл“

Клуб „Литературна мисъл“

Ръководител: Камелия Александрова

     Основната дейност на клуба е да формира у учениците знания и умения по български език и литература.
     Участниците ще се запознаят по-подробно със спецификата на различни видове текстове; задълбоченото ...

Read more...

Занимателна химия

Занимателна химия

Ръководител: Александра Шекерлийска

     В групата "Занимателна химия" участват ученици от 11е клас с профил биология и химия. Целта на работата по проекта е да се решават логически и експериментални задачи по ХООС, за да се затвърдят теоретичните знания на ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград